Így még biztosan nem vettél sztrádamatricát

Pénzcentrum2016. december 22. 15:02

Új kényelmi szolgáltatásként két hete, december 8-a óta válthatóak meg az érvényességi idő kezdete előtt a 2017-es országos és megyei éves e-matricák. Az elővételi lehetőséggel mostanáig 19 881 autós élt, a megszokottnál nagyobb arányban választva az online vagy mobilos vásárlást.

A legkelendőbb termékek előértékesítésben is a D1 díjkategória megyei matricái, az állandó élmezőny mellett (Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron) jól fogytak a Szombathely gyorsforgalmi bekötésével most először kapható Vas megyei jogosultságok is. Az elektronikus csatornák aránya lényegesen magasabb a szokásosnál, tízből három elővételes matricát mobilos alkalmazásban vagy online felületen keresztül vásároltak meg - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az autósok ötödik éve változatlan árakon vehetnek autópálya-matricákat 2017-ben is. Az elővásárlási lehetőség kedvező fogadtatása igazolja, érdemes folyamatos fejlesztésekkel növelni a szolgáltatási színvonalat a közlekedésben a kényelmesebb, tervezhetőbb utazások érdekében

 - mondta el Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

A 2017-es éves jogosultságok 13 hónapon át, 2017. január 1-jétől 2018. január 31-én éjfélig érvényesek. Az elővásárlási lehetőséget biztosító viszonteladók listája a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.honlapjain elérhető.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

Címkék:
vásárlás, autópálya, autópályamatrica, sztráda, elővásárlási jog,