Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.12.18)

Pénzcentrum2016. december 18. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.12.18).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.12.18).

36 órás előrejelzés

Vasárnap alapvetően erősen felhős, borult, helyenként tartósan párás, ködös idő lesz jellemző, inkább csak kezdetben a hegycsúcsokon és nyugaton lehet napsütésre számítani. Estefelé északnyugaton kisebb eső, ónos eső, havas eső is előfordulhat. Reggel a Bakonyban élénk lehet az északnyugati szél, majd napközben gyenge marad a légmozgás. Hajnalban -3, -9 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig a a Dunántúl nyugati részén 3 és 6, máshol -3 és +2 fok között alakul.

Hétfő reggel nyugaton, északnyugaton borult lesz az ég, és máshol is sok lesz a felhő, helyenként azonban felszakadozik a zárt felhőtakaró. A nyugati határ mentén még hószállingózás előfordulhat. Köd nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon képződhet. Gyenge lesz a szél. Hajnalra nyugaton, északnyugaton -1, -3, máshol -4 és -9 fok közé hűl a levegő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap reggelre ismét többfelé képződhet köd korlátozott látási viszonyokat okozva, hószállingózás, zúzmaralerakódás, ónos szitálás miatt pedig síkos, jeges útszakaszok is előfordulhatnak. A köd napközben fokozatosan ritkul, zsugorodik, de helyenként tartósabban megmaradhat. Estefelé északnyugaton kisebb eső, esetleg ónos eső, havas eső miatt válhatnak síkossá, csúszóssá az utak. Reggel a Bakonyban élénk északnyugati szél csökkentheti kissé a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap tovább tart a frontmentes idő, ám a sokfelé borongós, fényhiányos időben fáradékonyabbnak érezhetjük magunkat, álmosság, koncentrálási zavarok jelentkezhetnek. A hideg, többfelé párás, ködös időben továbbra a kopásos eredetű ízületi fájdalmakkal élők panaszai fokozódhatnak. Fokozódik a légszennyezettség, a szálló por és a nitrogén-oxidok koncentrációja elsősorban a nagyvárosokban emelkedhet meg. Öltözzünk melegen, immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk vitaminokat!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Nyugodt, hideg idő. A következő napokban marad az eseménytelen idő, jelentős havazásra nem kell számítani, legfeljebb a hószállingózás fordulhat elő a tartósabban felhős, ködös tájakon, illetve vasárnap éjjel nyugaton, északnyugaton lehet kevés vegyes halmazállapotú csapadék.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,