Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.12.17)

Pénzcentrum2016. december 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2016.12.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2016.12.17).

36 órás előrejelzés

Szombaton főként keleten, északkeleten lehetnek ködös, alacsony szintű rétegfelhőzettel borított tájak, nyugatabbra fátyolfelhős-napos időre van kilátás. Gyenge, mérsékelt marad a délnyugati szél. Délután -3, +4 fokot mérhetünk, keleten lesz hidegebb.

Vasárnap alapvetően erősen felhős, borult, helyenként tartósan párás, ködös idő lesz jellemző, inkább csak kezdetben a hegycsúcsokon és nyugaton lehet napsütésre számítani. Estefelé északnyugaton kisebb eső, ónos eső, havas eső is előfordulhat. Reggel a Bakonyban élénk lehet az északnyugati szél, majd napközben gyenge marad a légmozgás. Hajnalban -2, -9 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig a Dunántúlon 2 és 6, a Dunától keletre -3 és +1 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombat reggel többfelé okozhat köd korlátozott látási viszonyokat, hószállingózás, zúzmaralerakódás, ónos szitálás miatt pedig síkos, jeges útszakaszok is előfordulhatnak. A köd napközben északkeleten helyenként tartósnak bizonyulhat. A naposabb középső és nyugati megyékben vezetés közben érdemes napszemüveget viselni. A délnyugati szél csak néhol élénkülhet meg, kissé csökkentve ezzel a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton nem várható fronthatás, ám a hideg időben továbbra is kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek. A tartósabban borongós, nyirkos keleti, északkeleti tájakon élők kedvtelenebbek, lehangoltabbak lehetnek, máshol ugyanakkor a napos időben javul a hangulatunk, közérzetünk, egy nagyobb sétát is érdemes tenni a szabadban. Öltözzünk melegen, a hideg, nyirkos időjárás kedvez a kórokozók terjedésének, így könnyen megbetegedhetünk. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Nyugodt, hideg idő. Hétvégén marad az eseménytelen idő, jelentős havazásra nem kell számítani, legfeljebb a hószállingózás fordulhat elő a tartósabban felhős, ködös tájakon.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,