Fillérekből is megúszhatod a síelést: ide kell menni

Pénzcentrum2016. december 17. 07:06

Idén a hideg időjárásnak köszönhetően a tavalyi szezonhoz képest korábban, már most decemberben is kinyitott néhány hazai sípálya. Az árak nem emelkedtek jelentősen: 4-7 ezres bérletárakra készülhetünk a magyar pályákon.

A hideg időjárásnak köszönhetően már a mai napon több helyen is síelhetünk az országban. A Mátraszentistváni sípark pont ma nyitja meg a kapuit, az Eplényi síarénában pedig már egy hete csúszhatnak a téli sport szerelmesei.

Idén egyelőre minimális természetes hó esett. A pályákon hóágyúzott hó van, aminek köszönhetően sokkal stabilabb havat tudunk előállítani

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Erbeszkorn Tamás, a Mátraszentistváni Sípark szóvivője.

A fent említett pályák mellett már Visegrádon és Sátoraljaújhelyen is várják a síelőket. Persze a legtöbb helyen ilyenkor még általában csak 1-2 pálya üzemel, de Eplényben például a várakozások szerint jövő héten már az egész síarénát megnyithatják.

Csupán néhány százalékkal lettek drágábbak a jegyáraink tavalyhoz képest

- válaszolta kérdésünkre Ebele Bálint, a Nordica Eplény Síaréna szóvívője.

Loading...

A szezon elején általában még kényelmesen síelhetünk, bár a forgalom már most jól alakul a pályákon. A két ünnep között szinte biztos, hogy tömeg lesz, és a hétvégéken is nagyobb lehet majd a forgalom. Ezért, aki nem szeretne sokáig várakozni a felvonóknál, annak inkább érdemesebb a hétköznapokat választani a síelésre - ilyenkor ráadásul a jegyárak is olcsóbbak lehetnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mi a helyzet külföldön?

A síelők legnépszerűbb külföldi úticéljai közé még mindig egyértelműen

  • Ausztria,
  • Szlovákia,
  • Szlovénia,
  • Olaszország,
  • és Franciaország tartozik.

A legtöbben 15-25 fős baráti társassággal utaznak, 4-5 napra vagy egy hétre. A kínálat hatalmas, ezért a szállodák és a síbérletek árai is nagyban különbözhetnek egymástól.

Loading...

Ne feledd a biztosítást!

Még mindig sokan elfelejtenek utasbiztosítást kötni, ha külföldre utaznak, pedig a síelés és a téli sport közbeni balesetek igen gyakoriak. A sípályákon a leggyakoribb a térdszalag sérülés, szakadás vagy térd zúzódás. Szintén jellemző a síelőkre, hogy nagyobb számban szenvednek el különböző testrészeken töréseket: pl. a kulcscsonton, medencén, csuklón, alkaron, felkaron és a lábon. A ficamok, izomszakadások, fej- és csigolyasebesülések, különböző vágások egyaránt rendszeresek, bár kisebb arányban fordulnak elő. Viszont már a legkisebb sérülés külföldi orvosi ellátása is igen költséges lehet, amit biztosítás nélkül magunknak kell kifizetnünk.

Egy súlyosabb baleset esetén a műtét és a kórházi tartózkodás költsége elérheti akár a több millió forintos nagyságrendet.
Loading...

Címkék:
biztosítás, utazás, síelés, árak, magyarország, külföld, sípálya,