Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.12.15)

Pénzcentrum2016. december 15. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2016.12.15).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2016.12.15).

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel még keleten szállingózhat a hó, de napközben mindenhol megszűnik a csapadék. Észak felől szakadozik a felhőzet, több helyen a nap is kisüt, de főként keleten tartósan felhős marad az ég. Nyugaton és a Zemplén északkeleti részén élénk lehet az északi szél. A csúcshőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Péntek reggelre a keleti, délkeleti országrész kivételével több helyen párássá, ködössé válhat a levegő, majd napközben a pára, köd a legtöbb helyen feloszlik. Északkelet felől szárazabb levegő érkezik, így hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, felhősebb tájak délnyugaton lehetnek. A szél legfeljebb Sopron környékén élénkülhet. Hajnalban -2, -9, északon a fagyzugos völgyekben néhol -10, délután -1, +4 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön reggel még keleten szórványosan előforduló hószállingózás, gyenge havazás teheti csúszóssá, síkossá az útszakaszokat. Kora délelőttig több helyen pára-, ködfoltok csökkentik le a látástávolságot. A naposabb nyugati területeken érdemes lesz napszemüveget viselni vezetés közben. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön nem lesz front térségünkben, de hidegfront jellegű panaszok jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. Reggel a több helyen nyirkos, hideg időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, emellett a reumatikus panaszok is fokozódhatnak. Öltözzünk melegen, a reggeli hideg, párás, ködös időben könnyen megfázhatunk. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitaminokat!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Csapadékmentes folytatás. Csütörtökön már csapadékmentes lesz időjárásunk, csupán reggel alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás keleten. A következő napokban is marad száraz, hideg idő.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,