Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.11.28)

Pénzcentrum2016. november 28. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2016.11.28).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2016.11.28).

36 órás előrejelzés

Hétfőre kitisztul felettünk az ég, napos időre számíthatunk. Csak a keleti tájakon alakulhat ki egy-egy futó hózápor. Többfelé élénk, északnyugaton és a főváros térségében erős lesz az északnyugati szél. Visszaesik a hőmérséklet, hajnalban sokfelé fog fagyni, napközben már csak 3-6 fokot mérhetünk.

Kedd reggel országszerte fagyni fog, az Északi-középhegység térségében -9, -6 fok, másutt -5, -2 fok körül fognak alakulni a minimumok. Túlnyomóan napos időre van kilátás, kevés felhő lesz az égen. Napközben főként a Dunántúlon és a főváros térségében lesz élénk az északi-északnyugati szél, melyet helyenként egy-egy erősebb lökés is kísérhet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn hideg, szeles időjárás várható, többfelé élénk, északnyugaton és a főváros környékén gyakran megerősödő északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A keleti tájakon helyenként előforduló hózáporok tehetik csúszóssá, síkossá az útszakaszokat. Országszerte sok lesz a napsütés, így vezetés közben ajánlott lesz napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely sokaknál fejfájást, levertséget, fáradékonyságot eredményezhet. Az arra érzékenyeknél felerősödhetnek a reumatikus, görcsös eredetű ízületi bántalmak is. A már hajnalban többfelé szeles időben kialvatlanság, ingerlékenység, dekoncentráltság jelentkezhet. A hideg, szeles időben könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk melegen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,