Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.11.23)

Pénzcentrum2016. november 23. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2016.11.23).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2016.11.23).

36 órás előrejelzés

Szerdára virradóra a keleti, északkeleti országrészben nagy területen képződik sűrű köd, de a Dunántúlon is számítani kell pára-, ködképződésre, elsősorban a Bakony völgyeiben, a Balaton környékén és délnyugaton. Máshol ismét általában gyengén felhős, derült lesz az ég. Nyugaton-északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +8 fok között alakul. Napközben keleten, északkeleten tartósabban megmaradhat a pára, illetve a köd, máshol viszont kevés felhőre, derült időre, sok napsütésre számíthatunk. Csapadék ezen a napon nem várható, legfeljebb a sűrű ködben fordulhat elő gyenge szitálás. Nyugaton-északnyugaton továbbra is élénk lesz a déli-délkeleti szél. A tartósabban borongós, ködös tájakon 5-9, máshol 10-17 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök reggelre sokfelé képződik pára, köd, sűrű ködre elsősorban keleten, északkeleten és délnyugaton számíthatunk, máshol gyengén, illetve közepesen felhős időre ébredhetünk. Nyugaton-északnyugaton továbbra is élénk lesz a déli-délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet -1 és +8 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerda reggel sokfelé pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, majd délelőtt javulnak a körülmények, de a keleti-északkeleti tájakon napközben is tartósabban párás, ködös idő lehet a jellemző. Helyenként előfordulhatnak ködszitálás okozta nedves, csúszós útszakaszok. Nyugaton-északnyugaton élénk, helyenként esetleg erős déli-délkeleti széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán sem lesz front térségünkben, viszont a ködös, párás idő miatt kellemetlen tünetek előfordulhatnak. A nyirkos levegő miatt sajoghatnak végtagjaink, erős ízületi fájdalmak jelentkezhetnek. A tartósabban szürke tájakon élők körében levertség, rossz hangulat is előfordulhat, fokozódhat a görcshajlam. A naposabb tájakon élők viszont jó közérzetben bízhatnak, lehetőleg ők töltsenek minél több időt a szabadban. Nyugaton-északnyugaton a kissé szeles idő miatt ingerlékenység is jelentkezhet. Öltözködjünk rétegesen, immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,