Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.11.16)

Pénzcentrum2016. november 16. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2016.11.16).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2016.11.16).

36 órás előrejelzés

Szerdán észak-északnyugat felől melegfront felhőzete borítja be hazánkat, eleinte az ország északi felén, napközben másutt is várható szórványosan csapadék. Kezdetben helyenként a Dunántúl északkeleti részén és a főváros környékén, majd főként a magasabban fekvő tájakon az eső mellett ónos eső is eshet. Keletebbre havas eső, hó várható. Helyenként megélénkülhet a déli-délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Csütörtökön a reggeli órákban északon, északkeleten ónos eső, fagyott eső, másutt elszórtan eső, gyenge eső még előfordulhat. Délután délnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, egyre kevesebb helyen várható csapadék. A Dunántúlon többfelé élénk lesz a délies szél. Jelentősen enyhébb lesz a hajnal, -1, +5 fokig csökken a hőmérséklet, napközben 3-12 fokot mérhetünk, délnyugaton lesz melegebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán borult idő várható, szórványosan csapadékkal. Kezdetben helyenként a Dunántúl északkeleti részén és a főváros környékén, majd főként a magasabban fekvő tájakon az eső mellett ónos eső is eshet, melynek hatására jelentősen megnőhet a féktávolság, érdemes nagyobb követési távolságot tartani. Keletebbre havas eső, hó várható. Helyenként élénk déli-délnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán észak-északnyugat felől melegfront éri el térségünket, mely többeknél okozhat fejfájást, migrént, szédülést, vérnyomás-ingadozást, bágyadtabbak, fáradékonyabbak lehetünk. Még többfelé fagyosan indul a nap, felerősödhetnek a kopásos eredetű és ízületi bántalmak. Borongós, többfelé csapadékos idő várható, mely negatív hatással lehet közérzetünkre, hangulatunkra. Öltözzünk melegen, rétegesen, táplálkozzunk vitamindúsan!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,