Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.11.07)

Pénzcentrum2016. november 7. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2016.11.07).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2016.11.07).

36 órás előrejelzés

Hétfőre virradóra még sokfelé, reggel már csak egészen keleten alakulhat ki eső, zápor, miközben nyugat felől többfelé a felhőzet is felszakadozik. A Dunántúl északkeleti részén az északnyugati, a Dunától keletre a nyugati-délnyugati szél lesz élénk, helyenként erős. Reggelre a Tisza vonalától nyugatra 2 és 8, a Tiszántúlon 9 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, majd ismét megnövekszik a felhőzet, kisebb eső még északkeleten, egy-egy zápor északnyugaton fordulhat elő. Keleten, északkeleten még élénk marad a szél. Lehűlés veszi kezdetét, délután 8-13 fokos maximumokra készülhetünk.

Kedden kezdetben a déli tájakon, majd nyugaton, a középső országrészben és az esti órákban már keleten is várható csapadék. A Bakonyban és az Alpokalján havas eső, hó is eshet. A légmozgás jelentősen veszít erejéből, legfeljebb északkeleten kísérhet néhol élénk lökés az északkeleti szelet. Hajnalra az északi tájakon fagypont köré csökken a hőmérséklet, nappal csupán 5-11 fokos maximumokkal számolhatunk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn eleinte még a keleti, északkeleti tájakon találkozhatunk esőtől vizes, csúszós utakkal, de délelőtt elhagyja hazánkat a csapadékzóna. Napközben csupán kisebb csapadék alakulhat ki északkeleten és északnyugaton. Északon és keleten még élénk szél csökkentheti a járművek menetstabilitás. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn hidegfronti hatással kell számolniuk az arra érzékenyeknek. Alvászavar, fejfájás, migrén, szédülés is előfordulhat, nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk, ingadozhat a vérnyomás. Felerősödhetnek az ízületi és kopásos eredetű panaszok. Lehűlés veszi kezdetét, öltözködjünk melegen, könnyen megfázhatunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,