Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.11.06)

Pénzcentrum2016. november 6. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.11.06).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.11.06).

36 órás előrejelzés

Vasárnapra virradóra sokfelé, reggel főként északon és keleten várható eső, zápor, majd napközben délen helyenként a felhőzet is felszakadozhat, máshol nyugat, délnyugat felől ismétlődő esőre, záporokra lehet számítani. Késő délután nyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik intenzív záporokkal, sőt elsősorban a Dunántúlon zivatarok is lehetnek. A déli-délnyugati, estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet az Északi-középhegység térségében 4-6, máshol 7 és 13 fok között alakul, napközben pedig északnyugaton 10-12, máshol 13-20 fokra készülhetünk.

Hétfőre virradóra még sokfelé, reggel már csak egészen keleten alakulhat ki eső, zápor, miközben nyugat felől többfelé a felhőzet is felszakadozik. A Dunántúl északkeleti részén az északnyugati, a Dunától keletre a nyugati-délnyugati szél lesz élénk, helyenként erős. Reggelre a Tisza vonalától nyugatra 2 és 8, a Tiszántúlon 9 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap sokfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporra, estefelé helyenként zivatarra is, így vizesek, csúszósak lesznek az utak, az intenzívebb csapadékgócokban pedig a látástávolság is hirtelen lecsökkenhet. Sokfelé erős, olykor viharos lökések kísérhetik az déli-délnyugati, estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet, emiatt jelentősen csökkenhet a menetstabilitás. A fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, vezessünk körültekintően, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap országszerte kettősfronti hatás érvényesül, a humánmeteorológiai helyzet az egészséges szervezetet is megviselheti. Sokaknál fejfájás, kialvatlanság jelentkezhet, mindehhez ingerültség, nyugtalanság társulhat, amit az élénk, erős szél is fokozhat. Ingadozhat a vérnyomás, különösen a szívbetegekre vár megterhelő nap. A borongós, csapadékos időben lehangoltabbak, kedvtelenebbek lehetünk. Bár enyhül az idő, továbbra is ajánlott a réteges öltözet, ne hagyjuk otthon az esernyőket, esőkabátokat sem!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,