Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.10.23)

Pénzcentrum2016. október 23. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.10.23).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.10.23).

36 órás előrejelzés

Vasárnap a köd a délelőtti órákban fokozatosan mindenhol ritkul, feloszlik, ezt követően változóan felhős-napos időre van kilátás, több napsütés a Dunántúlon várható, ugyanakkor főként északkeleten lesznek tartósabban felhős tájak is. Csapadék az eleinte helyenként előforduló ködszitálástól eltekintve nem valószínű. Nyugaton, északnyugaton napközben feltámad a déli-délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Hétfő reggelre elsősorban az Északi-középhegység térségében, a Duna mentén és a Dunántúl déli felén képződhet köd, máshol változóan, erősen felhős lesz az ég. Napközben az Északi-középhegység térségében a köd tartósan megmaradhat, itt szitálás is előfordulhat, emellett az Alföldön lehetnek még tartósabban felhős tájak. Máshol a fátyolfelhők mellett több órás szűrt napsütésre lehet számítani. A déli szél a Dunántúlon és délkeleten élénk lesz. Hajnalban 4-9, délután hazánk nagy részén 14-20, de a tartósan párás északi tájakon csak 10-13 fok várható, délnyugaton pedig akár 21-22 fok is lehet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap csupán néhol találkozhatunk gyenge szitálás miatt nedves, csúszós útszakaszokkal a reggeli, délelőtti órákban, máshol száraz időre készülhetünk. Kora délelőttig sokfelé pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. A Dunántúl északnyugati felén az élénk déli-délkeleti széllökések kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap front nem lesz térségünkben, de a reggeli párás, ködös időben sajoghatnak végtagjaink, ízületi fájdalmak jelentkezhetnek. A tartósabban felhős tájakon levertség, alacsonyabb hőérzet, fokozódó görcshajlam is előfordulhat, nő a megfázásveszély. A naposabb tájakon viszont kellemesen alakul a hő- és komfortérzetünk, így érdemes lesz napközben minél több időt a szabadban tölteni. Immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk friss zöldség- és gyümölcsféléket!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,