Itt a legfrissebb téli gumi teszt: 50 abroncsból válogathatsz

Pénzcentrum2016. október 22. 07:03

Még csak október vége van, azonban ha az átlaghőmérséklet 7 fok alá csökken, a téli gumik már jobban teljesíthetnek, jobban tapadnak az úton. A megfelelő abroncs kiválasztása azonban nem egyszerű. Vonzó lehet egy olcsó, hipermarketben beszerezhető gumi, de vajon tényleg olyan jó a tapadása?

Korábban már írtunk téli gumi tesztről, amely sokoldalúan vizsgálta a téli gumikat, nemcsak a tapadást, hanem a fogyasztást és a kopást is figyelembe vette. Az Auto Bild összehasonlítása ugyan csak az árra, a vizes úton tapadásra és a havas úton tapadásra terjed ki, azonban sokkal több abroncsot teszteltek, összesen 49 szett, 205/55 R16-os méretű abroncsot vettek górcső alá.

A teszt első szakaszában vizes körülmények között próbálták ki az abroncsokat, a legjobban teljesítő 20 százalékot pedig egy második körös tesztnek is alávetették.

Az abszolút első helyezett a Continental WinterContact TS 860 kapta 59,8 ponttal,

(a teszt során minél alacsonyabb a pontszám, annál jobb az eredmény). Az abroncs a vizes teszten a legjobb eredményt érte el és a havas teszten is a harmadik legjobb lett.

Összetettben a második a Goodyear UltraGrip 9 gumija lett (havas terepen a legjobb pontszámmal), a harmadik helyet pedig a Michelin Alpin 5 kapta. A képzeletbeli dobogósok közül a Goodyear gumija a legolcsóbb, persze nem kizárt, hogy más kereskedőnél más árazással találkozhatunk, így a téli gumi szettünk ára is eltér az infografikán láthatótól.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Loading...

A gumi kiválasztásánál nemcsak a tapadás számít, az első grafikonon látható abroncsok megfelelőek lehetnek a magyarországi téli közlekedéshez (sőt, akár a második grafikonon lévők is használhatóak), így érdemes lehet a legjobb ár/érték arányú abroncsot kiválasztani. Arra azért ügyeljünk, hogy minél hátrábbról válogatunk, annál nagyobb lehet a fékút, így ha megtehetjük, inkább a lista tetejéről válasszunk gumit.

Címkék:
utazás, téli gumi, gumiabroncs, teszt, gumi,