Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.10.05)

Pénzcentrum2016. október 5. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2016.10.05).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2016.10.05).

36 órás előrejelzés

Szerda reggelre az északkeleti tájak kivételével megszűnik a csapadék, és felszakadozik a felhőzet, sokfelé ébredhetünk gyengén felhős, derült időre. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalra 0 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben az ország nagyobb részén változóan napos-felhős időre számíthatunk, de északon, északkeleten zártabb lehet a felhőtakaró. Elszórtan záporok is kialakulhatnak, az Északi-középhegység legmagasabb hegycsúcsain átmenetileg havas eső, hózápor sem kizárt. Továbbra is élénk, erős lesz az északnyugati szél, melyet helyenként egy-egy viharos lökés kísérhet. A legmagasabb hőmérséklet mindössze 8 és 14 fok között alakul.

Csütörtökre ismét megnövekszik a felhőzet, és már a reggeli órákban esős időre ébredhetünk. Napközben is borongós, szeles, hűvös, sokfelé csapadékos időre kell készülni. A hideg reggelt követően délután csupán 5-13 fokra van kilátás.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán elszórtan számíthatunk esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakra. A többfelé élénk, erős északi, északnyugati szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán fokozatosan megszűnik a fronthatás, de a fokozottan érzékenyeknél még hidegfronti panaszok jelentkezhetnek. A gyengülő fronthatás és az erősen szeles idő fejfájást, migrént, szédülést, vérnyomás-ingadozást okozhat, valamint romlik hő- és komfortérzetünk. Öltözködjünk melegen, rétegesen, könnyedén megfázhatunk!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,