Terrorveszélyről vallott Győrfi Pál: a mentőszolgálat felkészült

Pénzcentrum2016. szeptember 21. 12:02

A legnagyobb hazai fesztiválon, a Szigeten idén 174 embert kellett kórházba szállítani, azonban kirívó eset nem történt. Az OMSZ szóvivője szerint Magyarország legbiztonságosabb helyei a fesztiválok, és minden eshetőségre, így a terrorcselekményekre is felkészültek, a fesztivál területén kommandósok is tartózkodtak.

174 embert vittek kórházba az idei Sziget alatt

- mondta Győrfi Pál, az Országos Mentő Szolgálat (OMSZ) szóvivője. A rendezvényen semmilyen különleges nem történt, kisebb eseteket kellett csupán kezelni. A fesztiválon részt vett a sztárorvos, Zacher Gábor, aki egy mentőautóból a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeire hívta fel a figyelmet. Az OMSZ felkészült terrorcselekmény és tömegkatasztrófa ellátására is, Győrfi Pál szerint

Magyarország legbiztonságosabb helyei a fesztiválok, ha biztonságban szeretné tudni a gyermekét, befizetné egy ilyen rendezvényre.

Ezt egyébként a tömeghez mérten aránylag alacsony esetek száma is mutatja.

Azzal is foglalkoznunk kell, hogy milyen biztonsági kockázatot jelent a tömeg

- mondta Gerendai Károly, a Sziget alapítója üdvözlő videójában. A kommandósok elzárva vannak jelen a fesztiválon, a tömegben viszont részt vesznek civil ruhás szervezők, akik a gyanús eseteket figyelik. Fontos, hogy megismertessük a kulturált szórakozás formáit, egy fesztiválra mindenki azért megy, hogy jól érezze magát. A Szigethez hasonlóan egyébként az EFOTT-on is sokkal nagyobb volt a terrorfenyegetettségre való felkészülés.

A legnagyobb veszélyforrást továbbra is a "megszokott balesetek" jelentik, mint a bokaficam vagy a túlzott alkoholfogyasztás

 - mondta Pálfalvi Márta, a Heineken vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója. A kulturált alkoholfogyasztásra egyébként minden nagyobb, magyar fesztiválon felvilágosító programok voltak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Sziget.hu

Címkék:
utazás, fesztivál, terror, terrorizmus, gerendai károly, terrorcselekmény,