Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.09.19)

Pénzcentrum2016. szeptember 19. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2016.09.19).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2016.09.19).

36 órás előrejelzés

Hétfőn egy sekély ciklon hatására délen borult időre van kilátás, máshol a napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet. Hajnalban és reggel főként délen, délnyugaton és az Alpokalján várható eső, zápor, majd napközben az északnyugati tájakat leszámítva sokfelé várható csapadék: délen eső, zápor, északabbra záporok, zivatarok lesznek jellemzőek. A Dunántúlon, északkeleten, valamint zivatarok környezetében megerősödik az északi-északnyugati szél. Hajnalban 12-17, napközben délen 18-19, máshol még 20-25 fokot mérhetünk.

Kedd reggel észak, északnyugat felől jelentősen csökkenni, szakadozni fog a felhőzet, kisebb eső már délkeleten fordulhat elő. Élénk, a Dunántúlon, valamint keleten, északkeleten gyakran erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalra 9 és 15 fok közé hűl a levegő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőre virradóra elsősorban a déli, délnyugati tájakon, napközben az északnyugati tájakat leszámítva sokfelé számíthatunk esőtől, záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra. Intenzívebb záporok, zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint vízátfolyások keletkezhetnek. A Dunántúlon, északkeleten, valamint zivatarok környezetében élénk, erős széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn egy közelünkben elvonuló ciklon kettősfrontja alakítja időjárásunkat, így mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak. Erősödhetnek a különböző eredetű fejfájásos panaszok, koncentrálási nehézségek adódhatnak, romlik a munkateljesítmény. Tovább hűl a levegő, öltözködjünk rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély! Ne hagyjuk otthon az esernyőket sem!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Loading...

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,