Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.09.18)

Pénzcentrum2016. szeptember 18. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.09.18).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.09.18).

36 órás előrejelzés

Vasárnap napközben a Dunántúlon lesz több felhő, és a délutáni órákban nyugaton, délnyugaton ismét kialakulhat zápor, zivatar. Az ország keleti, északkeleti felén a fátyolfelhők mellett több órára kisüt a nap, legfeljebb Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén fordulhat elő néhol zápor. A szél veszít erejéből, csupán zivatar környezetében erősödik fel. Délután 22-27 fok várható.

Hétfő reggelre dél, délnyugat felől ismét egyre többfelé válik csapadékossá az idő. Északon, északkeleten foltokban pára, köd képződik. Az északi szél nyugaton, északnyugaton feltámad, a hőmérséklet 12-17 fok között alakul. Napközben többfelé várható eső, zápor, zivatar, a csapadék előfordulásának nyugaton, északnyugaton a legkisebb az esélye. Északon, északnyugaton időnként felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. A Dunántúlon és északkeleten, valamint zivatarok idején erős lökések kísérhetik az északias szelet. A csúcshőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, délen lesz a leghűvösebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap a nap második felében elsősorban a nyugati, délnyugati országrészben, valamint néhol Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fordulhat elő zápor, délnyugaton zivatar vizes, csúszós útszakaszokat okozva. Kora délelőttig északkeleten a párás, ködös levegő csökkentheti a látástávolságot. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap fronthatás ugyan már nem várható, de fokozatosan ősziesre, hűvösebbre fordul az idő, a fölénk áramló hidegebb légtömegek a fokozottan érzékenyek számára hidegfronti panaszokat okozhatnak. Fejfájás, migrén, dekoncentráltság jelentkezhet. A reggeli órákban a ködös, párás tájakon felerősödhetnek az ízületi és kopásos eredetű bántalmak. Öltözzünk rétegesen, könnyen megfázhatunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,