Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.09.14)

Pénzcentrum2016. szeptember 14. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2016.09.14).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2016.09.14).

36 órás előrejelzés

Szerdán a hajnalra kialakult pára- és ködfoltok feloszlását követően több órára kisüt a nap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből inkább már csak délen, délnyugaton és néhol az Északi-középhegység térségében fordulhat elő egy-egy zápor, délnyugaton zivatar. Estefelé északkeleten megélénkülhet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Csütörtök reggel kevés lesz a felhő fölöttünk, csapadékra nem kell számítani. Helyenként ismét párássá, ködössé válhat a levegő. A légmozgás nem lesz jelentős. Hajnalra 9 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben sok napsütésre számíthatunk kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Északnyugaton megélénkül a délies szél. Délutánra 26 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán már kevesebb helyen - elsősorban még délen, délnyugaton és helyenként az Északi-középhegység térségében - fordulhat elő zápor, zivatar vizes, csúszós útszakaszokat, néhol hirtelen lecsökkenő látástávolságot és szélerősödést okozva. Kora délelőttig pára-, ködfoltok eredményezhetnek korlátozott látási viszonyokat. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán marad a frontmentes nyári idő, érdemes minél több időt a szabad levegőn tölteni, a kedvező időjárási helyzetnek köszönhetően markáns hatások általában nem érik a szervezetet. Csupán a melegre fokozottan érzékenyek tapasztalhatnak enyhébb fejfájást, migrént, illetve koncentrálási problémák is felléphetnek. Reggel még hűvös lesz, jól variálható, réteges ruhát viseljünk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,