Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.09.06)

Pénzcentrum2016. szeptember 6. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2016.09.06).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2016.09.06).

36 órás előrejelzés

Kedden napközben még a Dunántúlon elszórtan kialakulhat egy-egy gyenge zápor, miközben északkelet felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északi, északkeleti szél, de az Alpokalján viharos északnyugati széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten, északkeleten a melegebb idő.

Szerda reggel az ország északi, északkeleti harmadán már gyengén felhős, derült időre ébredhetünk, máshol még lehetnek erősebben felhős körzetek, de csapadék már nem valószínű. A Dunántúl északi tájain és délkeleten átmenetileg párássá, ködössé válhat a levegő. Helyenként élénk lehet az északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Napközben sok napsütésre van kilátás, változóan felhős körzetek elsősorban délnyugaton fordulhatnak elő, és itt egy-egy gyenge futó zápor is kialakulhat. A keleties szél a főváros térségében élénk lehet. A csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden kezdetben a középső tájak kivételével több tájegységünkön is előfordulhat kisebb eső, egy-egy zápor, délután viszont már csak a Dunántúlon lehet egy-egy gyenge zápor, így ezeken a tájakon még számítani kell vizes, csúszós utakra. Az északi-északkeleti szelet élénk, erős lökések kísérhetik, az Alpokalján pedig viharos északnyugati lökések is lehetnek, így jelentősen csökkenhet a járművek menetstabilitása. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden már nem lesz front térségünkben, de a változékony idő miatt még sokunknál jelentkezhetnek panaszok, vérnyomás-ingadozás, fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság egyaránt előfordulhat. A reggeli órákban erősek lehetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Ajánlott rétegesen öltözködni, mert nagy lesz a megfázásveszély. A szeles tájakon romlik a hő- és komfortérzetünk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,