Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.08.31)

Pénzcentrum2016. augusztus 31. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2016.08.31).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2016.08.31).

36 órás előrejelzés

Szerda reggelre csökken a felhőzet, derült, illetve gyengén felhős időre ébredhetünk, csapadék ekkor már sehol sem valószínű. Gyenge, mérsékelt lesz ész északi, északkeleti szél. Hajnalra felfrissül a levegő, a legalacsonyabb hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, viszont a derült, szélcsendes völgyekben ettől pár fokkal hűvösebb is lehet. Napközben sok napsütésre van kilátás, kisebb felhők inkább csak az ország nyugati felén jelenhetnek meg az égen, csapadék azonban sehol sem várható. Az Alföldön és északkeleten élénk lökések kísérhetik az északkeleti szelet. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön is sok napsütésre számíthatunk, de délután nyugaton, északnyugaton kisebb felhők megjelenhetnek az égen, viszont csapadék nem várható. Reggelre felfrissül a levegő, délután pedig 26-30 fokra van kilátás.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán csapadék már nem várható, napos időre, száraz utakra készülhetünk. Vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Élénk északkeleti szél még az Alföldön és északkeleten csökkentheti a járművek menetstabilitását. Az ismét egyre melegebb időben gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdára a front elhagyja hazánkat, így fronthatás már nem érvényesül. Reggelre felfrissül a levegő, a napi hőingás vérnyomás-ingadozást eredményezhet, a helyenként még szeles idő pedig fejfájást okozhat. A mérsékelten meleg, napos idő ugyanakkor pozitív hatással lehet közérzetünkre, hangulatunkra. Ha tehetjük, használjuk ki a szép időt, töltsünk minél több időt a szabadban! Bőrünk megfelelő védelméről ne feledkezzünk meg, 11 és 15 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,