Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.08.17)

Pénzcentrum2016. augusztus 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2016.08.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2016.08.17).

36 órás előrejelzés

Szerdán hajnalban, reggel nyugatról kelet felé záporok, zivatarok haladnak keresztül az országon, így sokfelé ébredhetünk égzengésre. Nyugaton élénk lehet az északias szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Délután csökken a csapadékhajlam, de elszórtan még előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Ugyanakkor többfelé felszakadozik a felhőzet, és napos időszakokra is számíthatunk. Északon, valamint a Dunántúl északi felén élénk lesz az északias szél, de a zivatarok környezetében továbbra is lehetnek erős, viharos lökések. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 27 fok között alakul, északon, északkeleten mérhetjük majd az alacsonyabb értékeket.

Csütörtök reggel is sok felhő lesz felettünk, a Dunántúlon és délen záporok is kialakulhatnak, helyenként egy-egy zivatar sem kizárt. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra 10 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet. Az Alföldön átmenetileg foltokban pára, köd is kialakulhat.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán kezdetben országszerte, délután már csak elszórtan találkozhatunk záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakkal. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések pedig jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását, de északon és a Dunántúl északi felén zivataroktól függetlenül is lehetnek élénk északias széllökések. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán reggel, délelőtt gyenge hidegfront halad át felettünk, ezért az érzékenyek körében enyhe fejfájás, dekoncentráltság jelentkezhet. A párás levegő miatt sokaknál légszomj, nyomottság-érzés, de akár szédülés, rosszullét is előfordulhat. Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmás panaszok, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Megterhelő nap vár az idősekre és a szívbetegekre. A napos időszakokban nagyon erős lehet az UV-sugárzás 11 és 15 óra között!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,