Ide rejtsd a pénzed nyaraláskor, ha nem akarod, hogy lenyúlják + videó

Pénzcentrum2016. augusztus 9. 16:49

Amikor egy hotelszobában nyaralunk, jogosan gondolhatjuk, hogy a széfszolgáltatásnak köszönhetően teljes biztonságban vannak az értékeink. Ez azonban hiú ábránd, néhány széfszakértő ugyanis bebizonyította, hogy gyerekjáték kinyitni ezeket a trezorokat. Mutatjuk, hogyan védekezz a trükkös tolvajok ellen.

A nyaralás alatt sokan hotelekben szállnak meg, ahol gyakran a szobában is található széf, ahova az iratainkat, kulcsainkat és némi pénzt tehetünk. Azt gondolhatjuk, hogy értékeink a szobánkban várnak majd minket, azonban a Daily Mail szakértői feltárják, hogy nem is olyan nehéz kinyitni ezeket a széfeket.

Tényleg mindenünket ellophatják?

A széfek egy részénél egy alapbeállítás van érvényben, amelyet módosíthatunk, azonban sok páncélszekrény az alapbeállítással bármikor kinyitható. Ha a bűnözők tudják, hogy milyen típusú páncélszekrényünk van, akkor azt is tudják, hogy mi az alapkód, amivel minden széf nyitható.

Persze nem ez az egyetlen módszere a tolvajoknak, egy tenyér méretű mágnessel és egy zoknival kevesebb, mint öt másodperc alatt nyithatók ki az egyszerűbb széfek. Az értékeink ellopásához csupán a szobánkba kell bejutniuk, a kártyás rendszereknél ezt a széf kinyitásához hasonlóan tudják megoldani a bűnözők.

Más módszer is működhet a széf kinyitásához, egy csavarhúzóval (vagy egy ehhez hasonló tárggyal) is feltörhetjük a trezort. Az alábbi videóban mutatják be, hogy a pótkulcsos széfeket mennyire egyszerű kinyitni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mit tehetünk a trükkös tolvajok ellen?

Természetesen senki nem szeret nagyobb összegekkel és az útlevelével mászkálni egy külföldi városban, ráadásul a tengerpartra sem célszerű magunkkal vinni az értékeinket, ráadásul az is előfordulhat, hogy a hotelszobában nincs széf.

Mit tegyünk ilyenkor?

  • Tegyünk úgy, mintha a szobánkban lennénk, tegyük ki a "Ne zavarjanak!" táblát és kapcsoljuk be a tévét!
  • Hagyjunk egy kisebb összeget egy jól hozzáférhető helyen (pl: éjjeli szekrény fiókja), ugyanis a tolvaj ezt megtalálva talán nem is kutat más után.
  • Tegyük a pénzt egy leragasztott borítékba, amit az üres szemetes aljára rögzítünk. Ez a trükk működhet az éjjeli szekrény fiókjának aljára, vagy az asztal aljára ragasztott borítékkal is. Ha van a szobában vasalódeszka, akkor ebbe is elrejthetjük az értékeinket.
  • Ha tényleg elszántak vagyunk, akkor akár a tévét hátulját vagy a telefont szétszedve is találhatunk rejtekhelyet az értékeinknek.
  • Régi trükk, de hatásos, ha egy vízhatlan zacskóba tesszük a pénzünket, amit a WC-tartályba teszünk bele.

Címkék:
utazás, szálloda, hotel, széf,