Ezért csúnya bírságot kaphatnak a Rómába készülő magyarok

Pénzcentrum/MTI2016. augusztus 6. 12:04

Egy rögtönzött éjszakai fürdőzés a római Trevi-kút vizében fejenként 450 eurójába (140 ezer forint) került két amerikai turistának - közölte hétfőn az olasz rendőrség. Na persze nem csak a bírságtól kell tartani; ahogy arról a Pénzcentrum korábban beszámolt, egy szökőkútban komolyabb betegségeket is könnyedén összeszedhetünk.

A fiatal kaliforniaiakat tetten érték, amint az Édes élet római jelképének számító, frissen felújított barokk szökőkút medencéjében lubickoltak szombat éjjel, márpedig tilos a fürdés a pompás római szökőkutak vizében.

A 35 fokos kánikulában többen is erős késztetést éreznek arra, hogy utánozzák Anita Ekberget, Federico Fellini Édes élet című filmjének hősnőjét, és belevessék magukat a nagy költséggel nemrég felújított barokk remekmű hűsítő vizébe.

Vasárnap ugyancsak 450 euró bírsággal sújtottak egy 22 éves amerikai turistát, aki nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy megmártózzon a piazza di Spagna szökőkútjának vizében.

Egy hete egy angol turistanőt büntettek meg azért, mert megmártózott az évente turisták millióit vonzó Trevi-kút medencéjében.

Két római fiatalember a piazza del Popolo egyik szökőkútjában lubickolt fürdőnadrágban, őket a Facebookra feltett szelfi árulta el. A szabálysértőket beidézték a rendőrségre, büntetésük mértéke egyelőre nem ismert.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Csúnya vége lehet...

Ahogy arról a Pénzcentrum korábban beszámolt, hiába van tele fertőtlenítővel, a szökőkutak vize ettől még rendkívül koszos. Szennyeződhet porral, talajszemcsékkel és állati ürülékkel is, utóbbi főként a madaraknak köszönhető. Sok kutat nem tisztítanak megfelelően, vagy nem üzemel folyamatosan, ezért a belső felszínén nyálkás, csúszós élőbevonat alakul ki. Az ilyen vizekben elszaporodnak a kórokozók, és olyan jó búvóhely a baciknak, hogy még a fertőtlenítőszerektől is védve vannak.

Ha 25 fok fölé melegszik a vize, akkor még gyorsabban elszaporodnak a baktériumok.

Elsősorban hasmenést okozó egysejtűek, baktériumok és vírusok kerülnek a szökőkútba. Ráadásul nem csak akkor kaphatsz fertőzést, ha fürdesz benne, az is elég, ha kezet, vagy arcot mosol benne, vagy vizes kézzel például élelmiszerhez nyúlsz és azt megeszed. Veszélyes lehet a szökőkút vízpermete is, mivel Legionella baktérium lehet, és influenzaszerű tünetektől akár tüdőgyulladást is okozhat.

Címkék:
utazás, bírság, olaszország, roma,