Itt a figyelmeztetés: óriási vihar jön, még jég is eshet

Pénzcentrum2016. július 12. 13:01

Hőség és heves zivatarok várhatóak, ezért szerda éjfélig tartó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Kedden a Dunántúl nagyobb részén és a középső országrészben 27-29, keleten, északkeleten 25, 26 fok körüli középhőmérséklet várható. Szerdán a nyugati megyékben 25 fok alá csökkennek a napi középértékek. Másutt viszont még 25 fok felett, az Alföldön 27-29 fok között alakulnak.

Kedd délután és este nyugaton és az Észak-Dunántúl felett, azon belül leginkább a Kisalföldön zivatarok átvonulására lehet számítani. Nyomukban viharos szél, intenzív csapadék, néhol jégeső várható.

Heves zivatar kialakulása is valószínű, melyhez 90 km/h-t meghaladó szélroham, felhőszakadás és nagy méretű jég társulhat.

Szerdára virradó éjjel reményeink szerint csak néhol, legnagyobb eséllyel északnyugaton és a középső országrészben alakulhat ki néhol lokális zivatar.

Holnap napközben inkább csak az Alföldön valószínű foltokban zivatartevékenység, néhol viharos szél, esetleg jégeső kíséretében. Késő délután, este előbb a Dunántúlon, majd a középső megyékben kezdődhet kiterjedt zivatar- és csapadéktevékenység. Heves zivatarok is kialakulhatnak (károkozó szélrohammal és jéggel), de több helyen valószínű felhőszakadás is (az ismétlődő és intenzív jelleg miatt kisebb körzetekben akár 50 mm feletti csapadék is lezúdulhat).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

Címkék:
vihar, időjárás, hőség, zivatar, omsz, felhőszakadás,