Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.07.12)

Pénzcentrum2016. július 12. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2016.07.12).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2016.07.12).

36 órás előrejelzés

Kedden túlnyomóan napos időre van kilátás, de a Dunántúl nyugati, északnyugati részén már több lesz a gomolyfelhő, arrafelé délután, kora este zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati, késő délutántól északnyugaton az északira forduló szél. Marad a kánikula, délutánra 32 és 37°C közé melegszik a levegő.

Szerdán egy hullámzó hidegfront közelíti meg térségünket, így késő délutánig több órás napsütésben lesz részünk, csak helyenként, majd késő délutántól, estétől az erősen megnövekvő felhőzetből nyugat, délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Heves zivatar is előfordulhat jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kíséretében. Keleten még a délnyugati, a Dunántúlon már az északi-északnyugati szél támad fel. Hajnalban 15-22, délután a Dunántúl nyugati, északnyugati felén 25-30, máshol még 31-37 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden a nyugati, északnyugati határhoz közel eső területeken már frissítő záporok, zivatarok alakulhatnak ki, így ezeken a tájakon vizessé, csúszóssá válhatnak az utak. A többfelé élénk délies szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A túlnyomóan napos időben azonban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon, álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden sem lesz front térségünkben, de a kánikula hatására az érzékenyek körében fejfájásos tünetek, vérnyomás panaszok jelentkezhetnek. Nehéz nap vár az idősekre és a keringési betegségben szenvedőkre, ezért ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai munkát. Kedvező idő vár a strandolókra, viszont 10 és 16 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, kerüljük a direkt napfényt! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

 

Loading...

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,