Innen megtudhatod, hol vannak a barátaid a VOLT-on

Pénzcentrum/Index.hu2016. július 1. 12:02

A fesztiválokon sohasem a zenei kínálat volt a legfontosabb, hanem hogy együtt tudjunk lógni a haverokkal. Csakhogy a haverok állandóan lelépnek mindenféle koncertre, ahová úgysem érnek oda időben, meg elmennek sörért, és soha nem találnak vissza. A telefonhívással történő találkaegyeztetés ritkán működik.

Ezt az alapproblémát ismerte fel egy magyar startup, és összeraktak egy barátkereső alkalmazást iOS-re és Androidra. A Playlate nevű app legfontosabb tulajdonsága, hogy egyszerűen használható. Letölti az aktuális fesztivál térképét, és azon GPS segítségével megmutatja, hogy az adott területen belül merrefelé vannak a barátaink.

Telefonszámmal és az sms-ben küldött azonosító kód megadásával kell regisztrálni, majd a barátoknak el kell fogadniuk egymás bejelölését, és innentől kezdve oda-vissza működik egymás nyomon követése.

Nem tudjuk csekkolni, hogy ki kivel ment haza

Attól nem kell tartani, hogy ezzel egy állandósított nyomkövető került a telefonunkra

- mondja Tukacs Bálint, a fejlesztőcsapat tagja. Az app ugyanis csak a fesztiválok területén működik.

Más helyszíneken automatikusan demó módba kapcsol, nem mutat klasszikus utcatérképeket és nem oszt meg adatot a telefon helyzetéről. Egy felhasználó átlagosan öt másikat hoz, de Tukacs szerint voltak már hatvanfős csoportok is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az appot először az EDC Mexico fesztiválon használták több mint kétezren, és most az a fejlesztőcsapat terve, hogy végigvisznek világszerte 15-20 fesztivált idén nyáron, amiből a terveik szerint három magyar biztosan lesz: a Volt, a Sound és a Sziget.

Címlapkép forrása: sziget.hu

Címkék:
barátok, fesztivál, app, koncert,