Ők estek áldozatul eddig az új szupertraffipaxoknak

Napi.hu2016. június 30. 09:29

Igencsak szűkszavúan válaszolt a rendőrség a Napi.hu azon kérdésre, hogy mégis milyen teljesítményt nyújt a pár hónapja működő fix telepítésű kamerarendszer.

A rendőrség idén április ötödikén indította el az úgynevezett VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózatot, a hírportál aziránt érdeklődött, hogy a szupertraffipaxok beindítása óta hány autós bukott meg, mennyi bírságot szabtak ki, mi volt a legnagyobb kiszabott büntetés, vagy éppen az ország mely területén volt több szabálysértő autós.

A hatóság azonban meglehetősen szűkszavú volt: az első hónapban, azaz május 5-éig összesen 29 211 esetben indult eljárás a kamerák által készített felvételek alapján. A legtöbb ügyet, egészen pontosan 28 999 gyorshajtás miatt kellett elindítani, 116 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, 68 esetben autópálya leállósávjának használata, 27 esetben tilos jelzésen áthaladás és 1 esetben pedig vasúti átjárón való tiltott áthaladás miatt indult eljárás.

Ebben persze semmi újdonság nincs, az első havi adatokat ugyanis már korábban publikálták. A rendőrség válasza szerint ez azért van így, mivel a kialakított adatszolgáltatási rendnek megfelelően a statisztikai zárást félévente végezik a VÉDA rendszerrel kapcsolatban is, így csak ezt követően tudnának összegző adatokat adni.

Címkék:
utazás, rendőrség, traffipax, szupertraffipax, véda, véda rendszer,