Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.06.25)

Pénzcentrum2016. június 25. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2016.06.25).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2016.06.25).

36 órás előrejelzés

Szombaton tovább folytatódik a hőség, 33 és 37 fok közé melegszik a levegő, viszont sokfelé megélénkül, megerősödik a délkeleti szél. Frissítő záporok, zivatarok elszórtan nyugaton, délnyugaton, az északi tájakon és az Alföld középső részén alakulhatnak ki.

Vasárnap reggel már a nyugati, északnyugati és a délnyugati tájainkat elérheti egy hidegfront, melynek következtében ezeken a tájakon záporok, zivatarok kialakulására kell számítani, valamint időnként élénk lehet az északira, északnyugatira forduló szél. Ugyanakkor északon, északkeleten is lehetnek futó záporok, később a front mentén többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, ezek környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. Napközben a Dunántúl nagyobb részén 30 fok alatt maradnak már a maximumok, máshol viszont még mérhetünk 32-34 fokot.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton is a napos időben elsősorban a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. Egy-egy zápor, esetleg zivatar elszórtan - elsősorban nyugaton, délnyugaton, az északi tájakon és az Alföld középső részén - alakulhat ki átmenetileg nedves, csúszós útszakaszokat eredményezve. Az élénk, erős délkeleti szél sokfelé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton sem lesz front térségünkben, viszont a hőség hatására szinte már mindenkinél jelentkezhet alvászavar, álmatlanság, fejfájás, migrén, dekoncentráltság, tompaság. Megterhelő időszak ez az idősek, a szív- és érrendszeri betegek, valamint a vérnyomáspanaszokkal élők számára, ezért fokozottan figyeljünk rájuk! A melegben csökkenhet munkavégző-képességünk, rosszullét is felléphet. 11 és 15 óra között sokfelé extrém erős lesz UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű, 3-4 liter folyadék beviteléről sem, illetve kerüljük a nehéz ételeket!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,