Újabb taxis lehúzás: négyszeres árat is elkérhetnek tőled + videó

Pénzcentrum2016. június 4. 16:03

A számla hiányára (is) hivatkozva tiltakoznak a taxisok az Uber ellen. Azonban egy újabb videó látott napvilágot arról, hogy van olyan taxis, aki nem tartja be a hatósági árakat, és közel ötször annyit is elkér egy fuvarért, mint amennyi a rendeleben előírt lenne.

A taxisrendelet ugyan egységárat ír elő a budapesti fuvarozóknak, azonban vannak olyanok, akik ezt egyáltalán nem tartják be, sőt akár az ár négyszeresét is fizethetjük egy most készült videó szerint. A felvétel készítői azt tesztelték, hogy mennyibe kerül a Fővám térről eljutni az Erzsébet térre (Budapesten kevésbé járatosak kedvéért ez egy könnyed negyed órás séta távolság). Eltérő összegeket fizettek ezért:

  • 6 ezer,
  • 5 ezer,
  • 2,5 ezer és
  • 1250 forintot kértek,

ráadásul csak egy (legolcsóbb) taxis adott számlát. Érdekes egyébként, hogy ezt a távot egy Uberrel is tesztelték, ahol valamivel több mint 1100 forintot fizettek. Persze ahogy a videóban is ualnak rá: a kérdéses taxisok "hiénák" lehettek. Ha telefonon hívjuk egy hivatalos taxistársaság sofőrjét, akkor valószínűleg nem vernek minket át és számlát is kapunk az útról.

Íme a videó:

Loading...

Címkék:
utazás, taxi, uber,