Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.05.29)

Pénzcentrum2016. május 29. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.05.29).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.05.29).

36 órás előrejelzés

Vasárnap a nap nagy részében fátyolfelhős-napos időre van kilátás, majd a délutáni órák második felétől egyre több felhő jelenik meg az égen. Napközben csak helyenként lehet egy-egy gyenge zápor, majd a kora esti óráktól délnyugat felől záporok, zivatarok érkeznek a Dunántúlra. Az ország nyugati, északnyugati felén feltámad a déli-délkeleti szél. Igazi nyári idő várható, 27-32 fokos csúcshőmérséklettel.

Hétfőre virradóra sokfelé, majd napközben inkább a keleti, északkeleti országrészben várható zivatar, helyenként erős zivatar felhőszakadással, jégesővel, a Dunántúlon viszont inkább csak futó záporok lehetnek. Elsősorban a Dunántúlon többfelé élénk, nyugaton olykor erős lesz a délnyugati szél, zivatarokat azonban viharos lökések is kísérhetnek. Hajnalban 13-19, míg napközben 24-29 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap eleinte kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, majd az esti óráktól a Dunántúlon és a középső tájakon délnyugat felől záporok, zivatarok okozhatnak vizes, csúszós útszakaszokat, hirtelen lecsökkenő látástávolságot. Északnyugaton az élénk, olykor erős déli-délkeleti szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap a melegedés hatására az érzékenyebbeknél továbbra is felléphet fejfájás, migrén, aluszékonyság, vérnyomás-ingadozás is. A több órás napsütés azonban jótékony hatással lesz közérzetünkre, ha tehetjük töltsünk minél több időt a szabadban! Figyeljünk viszont bőrünk védelmére, az UV-sugárzás 11 és 15 óra között sokfelé nagyon erős lesz! Fogyasszunk sok folyadékot!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,