Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.05.26)

Pénzcentrum2016. május 26. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2016.05.26).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2016.05.26).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, kisebb fátyolfelhők, illetve napközben gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen. Elszórtan zápor, esetleg zivatar az Alpokalján, valamint az Északi-középhegység térségében és annak előterében, illetve északkeleten alakulhat ki. Keleten és a Dunántúl északi felén időnként még élénk lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 24-28 fokra számíthatunk.

Péntek reggel a Dunántúl fölött helyenként több lehet a felhő, máshol gyengén felhős vagy derült időre ébredhetünk, csapadék nem várható. Északon foltokban pára, köd is képződhet. A gyenge szélben reggelre 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben a napos időt időnként felhők zavarhatják, viszont egy-egy zápor, esetleg zivatar inkább csak az északi és az északnyugati tájakon alakulhat ki. Északnyugati megélénkülhet a délies szél. A legmelegebb órákban 25 és 29 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön országszerte több órára kisüt a nap, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Zápor, esetleg zivatar elsősorban az Alpokalján, valamint az Északi-középhegység térségében és annak előterében, illetve északkeleten okozhat átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokat. Keleten és a Dunántúl északi felén időnként még élénk északi-északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön nem lesz front fölöttünk, de a melegedés hatására enyhébb fejfájás, koncentrálási problémák léphetnek fel, valamint a kissé változékony idő hatására vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is jelentkezhetnek. A több órás napsütés azonban jótékony hatással lesz közérzetünkre, ha tehetjük töltsünk minél több időt a szabadban! Figyeljünk viszont bőrünk védelmére, az UV-sugárzás 11 és 15 óra között sokfelé nagyon erős lesz! Fogyasszunk sok folyadékot!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,