Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.05.25)

Pénzcentrum2016. május 25. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2016.05.25).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2016.05.25).

36 órás előrejelzés

Szerdán hazánk nagy részén már több órára kisüt a nap, de a Dunától keletre még több lesz a gomolyfelhő, főként arrafelé számíthatunk szórványosan záporok, zivatarok kialakulására, a Dunántúlon ennek jóval kisebb az esélye. Az északi-északnyugati irányú szél többfelé élénk, erős lehet, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. Újra melegszik az idő, az ország nagy részén 21 és 25°C körüli csúcshőmérsékletekre van kilátás.

Csütörtökön virradóra az ország nagy részén gyengén vagy közepesen felhős égre ébredhetünk, csapadék már sehol sem várható. Mindenütt csendesedik a szél, a minimumok 9-14 fok között alakulnak. Napközben országszerte sok lesz a napsütés, több gomolyfelhő északon, északkeleten és az Alpokalján képződhet, ezeken a tájakon egy-egy zápor, kis eséllyel zivatar is kialakulhat. A többnyire mérsékelt északi-északnyugati szélben délutánra már 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán főként a Dunától keletre alakulhat ki zápor, zivatar, ezek környezetében csúszós utakra, hirtelen lecsökkenő látástávolságra számíthatunk. Élénk, néhol erős, zivatarok idején akár viharos északi-északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását, vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán fokozatosan megszűnik a hidegfronti hatás, viszont a változékony időjárás hatására erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi panaszok, görcsös fájdalmak is felléphetnek. Többen tapasztalhatnak fáradékonyságot, figyelmetlenséget, teljesítmény-csökkenést, illetve a szeles időben a fejünk is fájhat. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, igyunk sok folyadékot!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,