Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.05.20)

Pénzcentrum2016. május 20. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2016.05.20).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2016.05.20).

36 órás előrejelzés

Pénteken hazánk nagy részén már hosszabb napos időszakokra készülhetünk, az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőkből főként nyugati és északi tájakon alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. Többfelé élénk lesz az északi, északkeleti szél. Délutánra 19 és 24 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton már országszerte sok lesz a napsütés, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem várható. Főként az ország délkeleti harmadán, illetve a reggeli órákban még nyugaton lehet élénk az északi-északkeleti szél. Hajnalban 7-12, délután 22-26 fokra készülhetünk. Sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken főként a nyugati és északi tájakon számíthatunk elszórtan záporoktól vizes, csúszós útszakaszokra. Helyenként zivatar is kialakulhat, melyek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős széllökések pedig ronthatják a járművek menetstabilitását, de zivataroktól függetlenül is többfelé gyengítheti élénk szél a járművek menetstabilitását. A napos tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, a frontérzékenyek panaszai főként a nap első felében jelentkezhetnek, később enyhülnek a tünetek. Fokozódhatnak a szív- és érrendszeri betegek tünetei, a melegedés hatására erősödhetnek a fejfájásos panaszok. A több órás napsütésnek köszönhetően javul közérzetünk, a kissé változékony időben azonban ingadozó lesz a hőérzet. Ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban, ne feledkezzünk meg azonban bőrünk védelméről, az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között többfelé erős fokozatot érhet el!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,