Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.05.15)

Pénzcentrum2016. május 15. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.05.15).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.05.15).

36 órás előrejelzés

Vasárnap hidegfront vonul át fölöttünk. Felhőzetéből kezdetben még többfelé, délután, este inkább már csak délen és keleten várható eső, zápor, napközben a Tiszántúlon egy-egy zivatar. Délutántól északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 11 és 19 fok között alakul.

Hétfő reggelre már mindenhol megszűnik a csapadék, sokfelé felszakadozik a felhőzet. A Dunántúl északi felén helyenként élénk lesz az északnyugati szél. Hűvösebb lesz a hajnal, a minimumok 2 és 8 fok között alakulnak, de a szélvédettebb, fagyzugos völgyekben talajmenti fagy is előfordulhat. Napközben változóan felhős-napos időre van kilátás, az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan alakulhat ki futó zápor. Még többfelé élénk lesz a nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap kezdetben többfelé, majd délután már inkább csak az ország keleti felén és délen találkozhatunk esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakkal. A Tiszántúlon napközben ugyanakkor egy-egy zivatar is kialakulhat, melyek környezetében lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések pedig ronthatják a járművek menetstabilitását. Viszont zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk, erős lesz az északi, északnyugati szél. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül, ezért izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, fokozódhatnak az ízületi bántalmak is. Erősödhetnek a szívpanaszok, nő az infarktusveszély és vérnyomás-ingadozás is előfordulhat. A szeles időben alacsony lesz a hő- és a komfortérzetünk. Öltözzünk rétegesen, mert nő a megfázásveszély!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,