Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.05.13)

Pénzcentrum2016. május 13. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2016.05.13).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2016.05.13).

36 órás előrejelzés

Pénteken napközben északkeleten is megszűnik a tartós eső, ezt követően a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett az erősen megnövekvő gomolyfelhőkből többfelé várható zápor, zivatar. A délnyugati szelet sokfelé erős, zivatarok idején viharos lökések kísérhetik. Délután 18-23 fok várható.

Szombaton is a felhők lesznek túlsúlyban, ismét sokfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként zivatarokra. A nyugati, délnyugati szél a Dunántúlon egyre inkább északnyugatira fordul, gyakran élénk, erős lesz, zivatarok idején azonban viharos lökések is előfordulhatnak. Hajnalban 9-14, napközben 15-21 fokra készülhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken többfelé kell számítani esőtől, záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint a viharos széllökések jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Ugyanakkor zivataroktól függetlenül is élénk, erős lesz a délnyugati szél. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Bár pénteken nem lesz front felettünk, ennek ellenére megterhelő nap vár ránk, a hideg- és a melegfrontra érzékenyek tünetei is fokozódhatnak. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, emiatt dekoncentráltabbak lehetünk. Erősödhetnek a szívpanaszok, vérnyomás-ingadozás és különböző görcsös panaszok is felléphetnek. A gyakran felhős, szeles időben csökken hő- és komfortérzetünk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,