Riadó! Brutális vihar csaphat le Magyarországra

Pénzcentrum/MTI2016. május 3. 14:55

Ritkán látott vihar csap le kedd délután Magyarországra, az ország nagy részén figyelmeztetést adtak ki. Pár perc alatt akár 30 milliméter csapadék is eshet.

A felhőszakadás veszélye miatt tíz megyére és a fővárosra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A kedd délelőtt kiadott veszélyjelzés szerint kedd délután intenzívebb, akár ismétlődő jellegű záporokra, néhol zivatarokra a Dunántúl nagy részén és a Duna-Tisza-közén van nagyobb esély.

A felhőszakadás veszélye miatt Budapesten és Pest megyében, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyében citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

E szerint az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

A távolabbi kilátásokért kattints a Pénzcentrum időjárás aloldalára!

Az előrejelzés szerint kedden többnyire 17-22 Celsius-fokig melegszik a levegő, de a tartósan borult, csapadékos helyeken ennél hűvösebb is lehet. Késő estére 9 és 15 fok közé hűlhet le a levegő. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 12 és 17, másutt 17 és 22 fok között alakul.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szerdán főként a középső országrészben lehet ismételten zivatarokra, egymást követő záporokra számítani, amelyekhez a nagy mennyiségű (20-30 milliméternyi) csapadék mellett már viharos (akár óránkénti 60-80 kilométeres) szél is társulhat. A Dunántúlon a zivataroktól függetlenül is megerősödhet a szél. A jelenlegi veszélyjelzés szerint szerdára Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést a felhőszakadás veszélye miatt.

Címkék:
utazás, vihar, időjárás, időjárásjelentés,