Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.04.26)

Pénzcentrum2016. április 26. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2016.04.26).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2016.04.26).

36 órás előrejelzés

Kedden napközben sok napsütésre van kilátás, a helyenként megnövekvő gomolyfelhőkből pedig elsősorban a délutáni óráktól nyugaton lehet egy-egy zápor. A délnyugati szél ismét többfelé feltámad, élénk, erős lökésekre is számítani kell. Délután 13-17 fokra készülhetünk.

Szerda reggelre már sokfelé erősen megnövekszik a felhőzet, naposabb idő még keleten, északkeleten lehet. A Dunántúlon többfelé, a Duna-Tisza közén elszórtan lehet kisebb eső, zápor, az Alpokalja magasabb csúcsain ugyanakkor havas eső, kisebb havazás sem kizárt. Ekkor még déli, délkeleti szél lesz a jellemző, mely helyenként megélénkül, esetleg meg is erősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. Napközben egy hidegfront érkezik, melynek következtében nyugat, északnyugat felől egyre többfelé kell számítani esőre záporokra, helyenként zivatarokra, legkésőbb, az esti órákra északkeletre érhet el a csapadék. Egyre többfelé északnyugatira fordul az szél, melyet erős lökések kísérhetnek, de zivatarok környezetében viharos lökésekre is számítani kell. 10 és 20 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, de ahová megérkezik a front, ott hirtelen és jelentősen visszaesik a hőmérséklet majd.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden a délutáni óráktól nyugaton előfordulhat egy-egy zápor, mely csúszós, vizes útszakaszokat okozhat, máshol viszont száraz utakra számíthatunk. A többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton az erős délnyugati szél jelentősebben csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden már front nem lesz térségünkben, de a hidegebb idő miatt a reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A változékony időben ingadozó lehet a hő- és komfortérzetünk, ezért öltözzünk rétegesen, mert könnyen megfázhatunk! A naposabb idő viszont jó hatással lesz a hangulatunkra. A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-problémák, fejfájás, dekoncentráltság is előfordulhat. Többfelé erős lehet az UV-sugárzás a déli órákban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hójelentés

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Loading...

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,