Szuperolcsón akarsz utazni? Ez a legjobb időpont a foglaláshoz

Portfolio2016. április 9. 14:00

A TripAdvisor utazástervező és szállásfoglaló oldal "felfedte a titkot", hogy mikor a legjobb az időzítés a nyaralások befoglalására a világ különböző régióiban, hogy a legolcsóbb ajánlatokkal tudjunk élni.


A cég szerint ugyanis az utazók megérzései, hogy mikor lehet a legjobb árakon szállást foglalni, nem mindig találkoznak a valósággal.

Az emberek gyakran azt gondolják, hogy a last minute ajánlatok jelentik a legolcsóbb lehetőséget, azonban a TripAdvisor szerint nem ezekkel az utolsó pillanatos foglalásokkal lehet a legtöbb pénzt megtakarítani.

A cég a világ kilenc népszerű régiójában vizsgálta meg a szállásfoglalásokat és az érdeklődéseket júniusban, júliusban és augusztusban. A legjobb időzítést úgy határozták meg, hogy ez az az időtáv, amikor a szállásárak az átlag alatt voltak az adott városban.

Akik például Európába akarnak nyáron utazni, azoknak érdemes 3-5 hónappal előbb lefoglalniuk a szállásukat. Így 23 százalékot megtakaríthatnak ahhoz képest, mint ha akkor foglalnának, mint a legtöbben.

Amerikában a szállásárak nagyjából az év minden időszakában ugyanannyiba kerülnek, ám ha 2 hónappal a nyári út előtt foglalunk, körülbelül 7 százalékot azért így is meg tudunk takarítani. Dél-Amerikába nagyjából ötödével olcsóbban kapunk szállást, ha azt 4 hónappal előtte lefoglaljuk.

Ázsiában az utazás előtti 3 hónapban érdemes foglalni, de az utolsó két hétben különösen nagyot csökkennek az árak a cég tapasztalatai szerint.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legjobb időzítés a szállásfoglalásra 25 népszerű városban:

Loading...

 

Loading...

Címkék:
utazás, nyár, szállás, tripadvisor, foglalás, kirándulás,