Ez a legújabb úri huncutság: melyik magyarnak van erre pénze?

Pénzcentrum2016. április 8. 14:35

Sokan nem tudják, de egy szigetet nemcsak megvásárolni lehet, hanem akár bérelni is. Természetesen ez sem olcsó mulatság, egy átlag magyarnak akár több évi teljes fizetését fel kellene áldoznia rá. Mutatjuk, mennyibe kerül, ha egy privát szigetet bérelnénk.


A világsztároknál és a szupergazdagoknál is nagy divat, hogy saját szigetet vesznek maguknak. Többek között David Copperfieldnek, Leonardo Di Caprionak, Johnny Deppnek, Bill Gatesnek, Nicolas Cagenek és Mel Gibsonnak is van privát szigete. Bár a legtöbb embernek ez csupán álom marad, ma már arra is van lehetőség, hogy néhány napra béreljünk egyet. Persze ez sem olcsó mulatság, egy átlagos magyar fizetést nézve több évig kellene a teljes összeget félretenni egy luxus éjszakáért. Mutatjuk, mennyibe fáj egy sziget bérlése, és mit kaphatunk a pénzünkért cserébe.

Urraca Private Island Eco-Lodge (Panama)

175 dollár (48 125 forint)/éjszaka

A környezetbarát sziget egész olcsónak számít, egy éjszakáért ugyanis "csupán" 48 ezer forintot kell kicsengetni. Ezért cserébe saját étterem, medence, különleges állatfajok és rengeteg természetbarát program várja a vendégeket.

Brother Island (Fülöp-szigetek)

448 dollár (123 200 forint)/éjszaka

Akár az az Airbnb-n is találhatunk magunknak szigetet. A Fülöp-szigetekhez tartozó Brother Island fehér homokos tengerparttal, kókuszpálmákkal, egy kétszintes luxuslakással, és Robinson Crusoe kalandjaihoz hasonló élménytúrával várja a bérlőket.

Angra dos Reis (Brazília)

912 dollár (250 800 forint)/éjszaka

Ez a privát sziget valójában két sziget, amit egy híddal kötöttek össze. Körülbelül két órányira van Rio de Janeiro-tól, tartozik hozzá egy nagyobb és egy kisebb lakás, és ha szeretnénk, akár még kenuzni is tudunk.

Címkék:
utazás, sziget, luxus, villa, bérlés,