Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.03.26)

Pénzcentrum2016. március 26. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2016.03.26).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2016.03.26).

36 órás előrejelzés

Szombat reggelre országszerte erősen megnövekszik a felhőzet, sokfelé az ég is beborul, és az északi, északkeleti és a keleti tájak kivételével többfelé számítani kell kisebb esőre. Északnyugaton élénk lehet az északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul. Napközben is sok felhő lesz felettünk, de délután északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Többfelé kell még számítani kisebb esőre, záporra, a késő délutáni óráktól északkeleten akár egy-egy zivatar is kialakulhat. A Dunántúl északi felén élénk lehet az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 13 fok között alakul.

Vasárnap reggelre az ország jelentős részén megszűnik a csapadék, a hajnali órákban már csak a keleti, délkeleti és a déli tájakon fordulhat elő egy-egy futó zápor. Helyenként pára, köd is kialakulhat átmenetileg. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton sokfelé kell számítani kisebb esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakra. A késő délutáni óráktól északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt, melyek környezetében lecsökkenhet a látástávolság, az erős széllökések pedig ronthatják a járművek menetstabilitását. A Dunántúl északi felén pedig az élénk északnyugati szél csökkentheti kissé a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton kettősfronti hatás várható, ezért keringési panaszok, vérnyomásproblémák jelentkezhetnek. Megterhelő nap vár a szívbetegekre, ezért ők lehetőleg kerüljék a fizikai megterhelést. Ugyanakkor fejfájás, ingerültség is előfordulhat. A szelesebb tájakon csökken a hő- és komfortérzet, nő a megfázásveszély! Erősödhetnek a gyulladásos eredetű panaszok is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hójelentés

Enyhe idő várható a hétvégén, szombaton a csapadék mindenhol eső, zápor formájában fog hullni, havazás sehol sem várható.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,