Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.03.23)

Pénzcentrum2016. március 23. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2016.03.23).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2016.03.23).

36 órás előrejelzés

Szerdán egy mediterrán ciklon hatására dél felől megvastagszik a felhőzet, napközben szűrt napsütés inkább csak északon lehet. Délen, délkeleten többfelé számíthatunk esőre, máshol csak néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. Egyre többfelé feltámad az északkeleti szél, Vas, valamint Zala megyében és az Alföldön erős lökések is lehetnek. Délután 6-12 fok várható, délen lesz hidegebb.

Csütörtök reggel még északkeleten, esetleg Sopron környékén alakulhat ki gyenge eső, jelentéktelen zápor, máshol már szakadozottabb lesz a felhőzet. Többfelé erős lesz az északias szél, keleten, északkeleten viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul. Napközben keleten lesz még sok felhő, itt jelentéktelen eső is kialakulhat, máshol már több órára kisüt a nap, inkább csak gomolyfelhők lehetnek az égen, melyekből legfeljebb a nyugati határ mentén alakulhat ki egy-egy zápor. Sokfelé erős, főként a Dunántúl nyugati felén és keleten, északkeleten gyakran viharos lesz északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán az ország déli, délkeleti felére mediterrán ciklon hoz esős időt, így ezeken a tájakon sokfelé vizes, csúszós utakra számíthatnak az útnak indulók. Napközben az egyre többfelé megerősödő északkeleti szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán kettős fronthatásra kell számítani, ilyenkor mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket. Fejfájás, migrén, vérnyomás panaszok, reumatikus és görcsös fájdalmak jelentkezhetnek, a szeles időben pedig ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Különösen a borongós, csapadékos déli országrészben rosszkedvűnek, fáradékonynak érezhetjük magunkat. Öltözzünk melegen, rétegesen, a szeles időben könnyen megfázhatunk! A déli, délkeleti országrészben élők az esernyőket, esőkabátokat se hagyják otthon!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Szerdán mediterrán ciklon érinti térségünket, főként az ország déli, délkeleti felén számíthatunk esőre, havazásra ugyanakkor sehol sem kell számítani.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,