Itt a friss lista: ezek a világ legboldogabb országai 2016-ban

Pénzcentrum2016. március 19. 16:00

Március 20-a a boldogság világnapja, ennek alkalmából az ENSZ idén is elkészítette a világ legboldogabb országainak toplistáját. A TOP 10-ben főleg európai országok kaptak helyet, Magyarország viszont nem szerepelt túl jól.

Az ENSZ idén is elkészítette a világ legboldogabb országainak toplistáját, amiben az első helyeken főképpen európai országok taroltak. A kutatásban hat kategória (többek között az egy főre jutó GDP; a várható élettartam; a szociális biztonság; a szabadságérzet; a vállalati kultúra; és a kormányba vetett bizalom) alapján vizsgálták az egyes országokat.

A felmérést készítő szakemberek szerint a boldogság segít egy hosszabb, egészségesebb, tartalmasabb, és produktívabb életet élni, nemzeti szinten pedig akár a gazdaság fejlődését is elősegítheti.

A kutatás szerint a világ legboldogabb országa idén Dánia lett, de Svájc, Izland, Norvégia, és Ausztrália is a toplista elején kapott helyet. Magyarország a toplista második felébe fért bele, az ENSZ felmérésében idén a 91. helyen végzett a 156 ország közül. Ezzel Szerbia, Románia ésLengyelország is megelőzött bennünket, viszont boldogabbak lettünk  a görögöknél, a bolgároknál, és az ukránoknál is.

10. Svédország

9. Ausztrália

8. Új-Zéland

7. Hollandia

6. Kanada

5. Finnország

4. Norvégia

3. Izland

2. Svájc

1. Dánia

Címkék:
utazás, toplista, boldogság, ensz, ország,