Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.03.19)

Pénzcentrum2016. március 19. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2016.03.19).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2016.03.19).

36 órás előrejelzés

Szombaton egy gyenge hidegfront hoz többfelé élénk, főként keleten, északkeleten erős szelet, átmenetileg több felhőt, de kisebb eső, zápor inkább csak elszórtan északon, a Duna-Tisza-közén és helyenként a nyugati határszélen alakulhat ki. Az Északi-középhegység térségében hózáporok is előfordulhatnak. Hajnalban -1, +4, délután 6-14 fokra készülhetünk, északkeleten lesz hidegebb, délnyugaton melegebb.

Vasárnap reggel változóan, helyenként erősen felhős időre ébredhetünk, a Sopron-baja vonal mentén néhol jelentéktelen zápor előfordulhat. Nyugaton és az északi határ mentén foltokban pára, köd képződhet. Gyenge marad a légmozgás. Hajnalra -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet, fagyra elsősorban az ország északkeleti felén kell számítani.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton napközben elsősorban a Duna-Tisza közén, valamint helyenként nyugaton alakulhat ki kisebb eső, egy-egy zápor, az Északi-középhegységben hózápor, így ezeken a tájakon átmenetileg nedves, csúszós, a magasabban fekvő hegyvidéki területeken síkos, latyakos útszakaszok is előfordulhatnak. Többfelé élénk, az ország keleti harmadán főként reggel, délelőtt erős széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton gyenge hidegfront fejti ki hatását, északon és keleten lehetnek intenzívebbek a panaszok. Fejfájás, görcsös fájdalmak jelentkezhetnek, a többfelé megélénkülő szél pedig ingerültséget, nyugtalanságot válthat ki. Öltözzünk rétegesen, ugyanis könnyedén megfázhatunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Szombaton egy gyenge hidegfront érkezik, de inkább csak középső és helyenként a nyugati tájakon okozhat elszórtan kisebb esőt, záport, az Északi-középhegységben egy-egy hózáport.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Loading...

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,