Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.03.14)

Pénzcentrum2016. március 14. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2016.03.14).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2016.03.14).

36 órás előrejelzés

Hétfő reggelre hazánk nagy része fölött kiderül az ég, nyugaton, délnyugaton lehetnek még felhősebb tájak, de csapadék sehol sem várható. Továbbra is szeles időben lesz részünk, főként a Dunától keletre gyakoriak lesznek az erős lökések. Hajnalra -2 és +3 fok közé hűl a levegő. Napközben alapvetően napos időre van kilátás, kevés gomolyfelhővel, csapadék nem várható. Szeles marad az idő, főként az Alföldön lehetnek erős lökések. 6 és 11 fok közé melegszik a levegő.

Nemzeti ünnepünkre egy magassági hidegörvény hoz nedvesebb levegőt, így észak, északkelet felől többfelé számíthatunk havas esőre, havazásra, hózáporokra. Főként a Dunántúl északi felén felerősödik az északi, északnyugati szél. Hajnalban -3, +2, napközben 2-7 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn elsősorban a továbbra is szeles idő okozhat nehézséget a gépjárművezetőknek, az élénk, főként az Alföldön erős északkeleti szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Ugyanakkor napos, száraz időben lesz részünk, vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn frontmentes, napos időre számíthatunk, ugyanakkor a magasban lehűlés kezdődik és a továbbra is szeles idő hatására alacsony lesz a hő- és komfortérzet, ajánlott lesz rétegesen öltözködni. Az időjárásra különösen érzékenyek körében fejfájás, nyugtalanság is jelentkezhet. Ha tehetjük, használjuk ki a napos, száraz időt, érdemes lesz kimozdulni a szabadba, kirándulni egyet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Hétfőn napos száraz időben lesz részünk, majd kedden, a nemzeti ünnepünkön többfelé is havazhat az országban.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,