Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.03.02)

Pénzcentrum2016. március 2. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2016.03.02).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2016.03.02).

36 órás előrejelzés

Szerdán reggel még északkeleten fordulhat elő kisebb csapadék, napközben többnyire változóan felhős időre van kilátás, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Több felhő keleten, északkeleten, illetve északnyugaton lesz fölöttünk. A középső tájakon eleinte a nyugati-északnyugati, majd a Dunántúlon a délnyugatira, délire forduló szelet kísérhetik élénk lökések. Délutánra 6 és 12 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön egy újabb légörvény hatására kezdetben nyugaton, majd a délutáni órák második felétől délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, estétől nyugaton havas esőre, a magasabban fekvő tájakon havazásra is. Keleten, északkeleten ugyanakkor a fátyolfelhőkön át szűrt napsütéses időszakokra van kilátás, errefelé reggelre pára, köd képződhet. A szél keletiről északkeletire, északira fordul, megélénkül, a Dunántúl nyugati, délnyugati felén megerősödik. Hajnalban -2, +4, délután az Alpokalján 4-6, máshol 7-13 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán eleinte északkeleten találkozhatunk kisebb csapadék következtében nedves, csúszós útszakaszokkal, hazánk nagy részén azonban száraz utakon autózhatunk. A Dunántúlon többfelé, máshol csak helyenként lehet élénk a szél, ez kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán már melegfronti hatás érvényesül, így az arra érzékenyeknél fejfájás, fáradtság, kialvatlanság jelentkezhet. Fokozódhatnak a szív- és érrendszeri panaszok, ingadozhat a vérnyomás. Csökken a szellemi és fizikai munkavégző képesség, ugyanakkor a többfelé szeles időben ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Öltözzünk melegen, rétegesen, ugyanis könnyedén megfázhatunk!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hójelentés

Szerdán reggel még északkeleten fordulhat elő gyenge csapadék, napközben azonban hazánk nagy részén nem fog esni, átmenetileg szárazabb időre van kilátás.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,