Mozgalmas és változékony lesz az időjárás a héten

Pénzcentrum/InfoRádió2016. február 23. 13:03

Csapadékos, de az átlagnál melegebb idő lesz - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Tóth Tamás kiemelte, nagyon mozgalmas és változékony, de az ilyenkor szokásosnál enyhébb lesz a héten az időjárás.

A hét elején szokatlan meleg levegő alakítja az időjárást, akár az átlagnál 10-12 fokkal melegebbre lehet számítani.

Szerdán ugyan átvonul egy hidegfront a térségünkön, amelynek hatására a hét második felében fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, de még mindig a februári átlagnak megfelelő, országos átlagban 5 fokig melegszik fel a levegő, a hét legvégén aztán újabb enyhülés várható - ígérte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A csapadékról Tóth Tamás azt mondta, 24-36 óránként váltják majd egymást a nedvesebb és a szárazabb léghullámok. Kedden számíthatunk csapadékra, ez szerda délutánra elmúlik, a szél viszont megerősödik. Újabb eső csütörtökön, pénteken várható.

Ekkor eleve hidegebb levegő lesz fölöttünk, a magasabban fekvő helyeken havas eső, a legmagasabb hegycsúcsainkon havazás is lehetséges

- fogalmazott a meteorológus.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tóth Tamás arra figyelmeztetett, bár egyre közelebb a tavasz, még visszatérhet a tél.

A tavaszra is jellemző, hogy az északi területekről hidegebb levegő árasztja el időről időre Európát, ez azt jelenti, hogy ha statisztikailag egyre inkább megyünk is a tavaszba, a hideg levegő a sarkvidéki területeken összpontosul, ezért még vehet télies fordulatot az időjárás

 

Címkék:
utazás, időjárás, napsütés, meleg, időjárásjelentés, csapadék,