Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.20)

Pénzcentrum2016. február 20. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2016.02.20).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2016.02.20).

36 órás előrejelzés

Szombaton eleinte még északkeleten fordulhat elő kisebb csapadék, a legtöbb helyen azonban a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, inkább csak a délután második felétől kezdődhet nyugat, északnyugat felől egy melegfront hatására erősebb felhősödés. A többfelé élénk északnyugati szél délutántól nyugatira, délnyugatira fordul és mérséklődik. Hajnalban elsősorban Vas és Zala megyében képződhet pára, köd. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, míg napközben 5-10 fok várható.

Vasárnap reggelre egy melegfront felhőzete borítja be az országot, melyből többfelé várható eső, az Északi-középhegység térségében kezdetben havas eső, hó is. Legkisebb eséllyel délnyugaton hullhat csapadék. Többfelé megélénkül a délnyugati szél. Hajnalra 0 és +5 fok közé süllyed a levegő hőmérséklete.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton eleinte még északkeleten találkozhatunk vizes, csúszós, a magasabb hegycsúcsok környékén esetleg síkos, latyakos útszakaszokkal, majd napközben alapvetően száraz időre van kilátás, többórás napsütéssel, így elsősorban a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. Főként az ország középső harmadán még gyakran lesz élénk az északnyugati szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását. Hajnalban, reggel az Őrségben átmenetileg pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton hosszú idő után végre frontmentes nap következik, fellélegezhetnek a frontérzékenyek, csupán a kissé szeles középső tájakon fordulhat elő enyhe fejfájás. Az ország nagy részén több órára kisüt a nap, érdemes lesz kimozdulni a szabadna. Ne feledkezzünk meg a réteges öltözködésről, valamint a folyamatos vitaminbevitelről sem!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hójelentés

Péntek éjjel az Északi-középhegység magasabb részein még előfordulhat havas eső, hó, aztán szombaton csapadék hazánk nagy részén már nem valószínű, hosszú idő után az ország nagy részén végre több órára kisüt a nap.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,