Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.19)

Pénzcentrum2016. február 19. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2016.02.19).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2016.02.19).

36 órás előrejelzés

Pénteken eleinte még sokfelé, majd napközben egyre inkább északon, északkeleten és keleten, illetve elszórtan délnyugaton eshet. Kezdetben a Bakonyban, késő délutántól az Északi-középhegységben havas eső, hó is hullhat. Keleten a déli, majd délnyugati szél lehet élénk, máshol a nyugatira, északnyugatira forduló szél támad fel, a Dunántúlon erős, akár viharos lökések is lehetnek. Délután 3-10 fokra számíthatunk.

Szombaton eleinte még északkeleten fordulhat elő kisebb csapadék, a legtöbb helyen azonban a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, inkább csak a délután második felétől kezdődhet nyugat, északnyugat felől egy melegfront hatására erősebb felhősödés. A többfelé élénk északnyugati szél délutántól nyugatira, délnyugatira fordul és mérséklődik. Hajnalban elsősorban Vas és Zala megyében képződhet pára, köd. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, míg napközben 6-10 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken kezdetben sokfelé találkozhatunk majd esőtől, záportól vizes, csúszós utakkal, később fokozatosan északkelet felé tolódik a csapadékmező. A front mentén nyugatira, északnyugatira fordul és többfelé megerősödik a szél, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken hidegfronti hatásra kell számítani, az arra érzékenyek a front elvonulását követően éreznek jellemző tüneteket, melyek között megtalálhatók az ízületi panaszok, a fejfájás, a reumatikus-, a gyomor-, a mellkasi fájdalmak, a vérnyomás emelkedése, vese- vagy epegörcs, illetve gyakoribb lehet az asztmás, és az epilepsziás rohamok kialakulása. Kiválthat még a hidegfront alvászavart, nyugtalanságot, de álmosságot és lassú reakciót is. Ne feledkezzünk meg a réteges öltözködésről, valamint a folyamatos vitaminbevitelről sem!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Alapvetően folytatódik az enyhe idő, azonban pénteken kezdetben a Bakonyban, késő délutántól az Északi-középhegység magasabban fekvő részen átmenetileg havas eső, hó is hullhat.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,