Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.14)

Pénzcentrum2016. február 14. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.02.14).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2016.02.14).

36 órás előrejelzés

Vasárnap kezdetben főként keleten, majd délutántól nyugat, délnyugat felől kell számítani esőre, záporokra. Emellett átmenetileg többfelé felszakadozhat a felhőzet, előbukkanhat a nap. A déli, majd délkeleti szél többfelé megélénkül, estétől a Dunántúli-középhegységben és a Dél-Alföldön erős lökések is lehetnek. Délután hazánk nagy részén 9-15, az Északi-középhegység térségében 6-8 fok várható.

Hétfőn ismét borongós időre van kilátás, reggeltől dél, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, kevésbé csapadékos tájak inkább csak északnyugaton lehetnek. A szél egyre többfelé nyugatira, északnyugatira fordul, de csak időnként lesz élénk. Hajnalban 3-10, délután 7-13 fokra készülhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap kezdetben főként keleten, délutántól a nyugat felől egyre több helyen találkozhatunk esőtől, záportól vizes, csúszós utakkal. A többfelé megélénkülő déli, délkeleti szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Reggel helyenként párásság, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap is kettősfronti hatásokra kell készülni, többeknél tartós fejfájás, vérnyomás-ingadozás léphet fel. Főként a szívbetegek és az idősek panaszai erősödhetnek, célszerű kerülni a terhelést és az idegeskedést. Többfelé marad a borongós, csapadékos idő, így fáradtnak érezhetjük magukat, valamint alvászavarok jelentkezhetnek. Az élénk szél miatt az enyhébb idő ellenére alacsony lesz a hőérzet, öltözködjünk rétegesen, ne hagyjuk otthon az esernyőket sem!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Vasárnap és a jövő hét első napjaiban enyhe időre van kilátás, a csapadék a hegyekben is eső, záporok formájában fog érkezni, havazás nem valószínű.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,