Mostanában indulnál síelni? Ennyi hóra számíts

Pénzcentrum/InfoRádió2016. február 12. 18:32

Az elmúlt napokban sok hó esett a környező országokban, így a sípályák szinte mindegyike üzemel. Magyarországon 3 sítelep várja a sportolni vágyókat.

Három síterep van nyitva az országban. Az elmúlt napokban csak Eplényben hullott friss hó, így ott 50 centiméteres a hóvastagság a pályákon és 7-ből 2 felvonó üzemel. Sátoraljaújhelyen szintén 2 sílift működik. Mátraszentistván 7 pályája közül 5 alkalmas a síelésre. Ezek a hazai sítelepek 30-45 centiméter hóról adtak jelentést a sielok.hu-n.

A Magyarország délnyugati részére rengeteg csapadékot hozó front a szomszédos országokban is otthagyta a nyomát.

A szlovén-olasz határon található Bovec-Kanin síterep mindkét oldalán már 2 méter feletti a hóréteg vastagsága. Végre beindult a szlovén pályákon is az élet- mondta Wágner Zsolt síoktató.

Elmondása szerint 70 centiméteres friss hó esett Bohinj síterepein, a hétvégére pedig további 30 centiméteres havazást várnak. Ez március közepéig, a szezon végéig már egészen biztosan kitart.

Olaszország nagy részén havazott, több hegyen már elérték az 50 centiméter friss havat pénteken.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ausztriában a délről érkező hótömegek sok havat hoztak a karintiai és stájer sípályákra, körülbelül 50-60 cm friss hó hullott Nassfeld, Turracher Höhe vagy Dachstein West felsőbb részein. Gerlitzen pályái is teljesen felfrissültek a 30-40 cm friss hótól, így újra az összes lift és pálya üzemel.

A legtöbb síterepen Tiroltól Alsó-Ausztriáig, átlagban 15-25 cm friss havat mértek. Az összes pálya működik, tökéletesek a síelési körülmények - mondta Benke Zoltán síoktató az InfoRádiónak.

A héten nagy havazás érte el Szlovákiát is. Az alacsonyabban fekvő síterepeken 10-20 cm friss hó hullott, a magasabb régiókban pedig az 50 cm-t is elérte a hó mennyisége.

Címkék:
utazás, havazás, síelés, tél, ,