Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.11)

Pénzcentrum2016. február 11. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2016.02.11).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2016.02.11).

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel még északkeleten eshet gyengén az eső, illetve a Dunántúl északi, és az Északi-középhegység nyugati felén fordulhat elő szórványosan zápor, hózápor, havas eső, máshol változóan, erősen felhős lesz az ég. Többfelé élénk, erős lesz a nyugati, délnyugati szél. Hajnalra -2 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben kezdetben még többször lesz erősen felhős az ég, majd délutánra hazánk nagy részén jelentősen csökken a felhőzet. A legtöbb napsütés a délnyugati országrészben várható. Legfeljebb csak néhol alakulhat ki futó zápor, esetleg a hegyekben hózápor. A délnyugati, nyugati tájak kivételével élénk, északon, északkeleten időnként erős lesz a nyugati, délnyugati szél. Délután 5-11 fok várható.

Péntek reggel újabb csapadékmező érkezik délnyugat felől, ezért a Dunántúlon többfelé és délen ismét elered az eső, viszont kezdetben nyugaton, délnyugaton akár ónos eső is eshet a hajnali, reggeli órákban. A szél gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön kezdetben északkeleten, valamint a Dunántúl északkeleti tájain, illetve az Északi-középhegység nyugati felén találkozhatunk esőtől, havas esőtől, záporoktól, esetleg hózáporoktól vizes, csúszós útszakaszokkal, napközben viszont már csak néhol lehet egy-egy gyenge futó zápor. A sokfelé élénk, erős nyugati, délnyugati szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. A nap második felében egyre többfelé kisüt a nap, ezért érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön front nem lesz térségünkben, a frontérzékenyek panaszai enyhülnek. A szeles idő miatt viszont fejfájás továbbra is jelentkezhet. Reggel és este az ízületi panaszok erősebbek lehetnek. Öltözzünk melegen, rétegesen, mert nagy lesz a megfázásveszély, a szeles időben pedig romolhat a hő- és komfortérzetünk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

A csütörtökre virradó éjjel az Északi-középhegység magasabban fekvésű tájain havas eső, havazás válthatja fel az esőt. Csütörtökön legfeljebb kezdetben az északi hegyeinkben lehet még havas eső, egy-egy hózápor, máshol havazás nem várható.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,